Fotoğrafım
Istanbul, Türkiye
Hassas yürekler taşıyoruz. Camdan, çatlayan, buğulanan, kırılan.. Candan dost aramamız da bu yüzden. Camdan anlayan..

23 Aralık 2008 Salı

Dancing Simurg

Pek huyum değildir ama, bu hafta sonu ne yaptığımı anlatayım size:)
Cumartesi iş çıkışı, yeni yıl için, bir iki sevdiğime armağan almak üzere, vitrin dolaşmaya karar verdim.Yağmur yağıyordu, soğuktu ama olsun. Ben bişii yapmaya karar verdim mi hiçbir engel durduramaz. Hatta şehirde benim için 40 keçi gücünde derler. Aklınızda bulunsun.

Armağan arama adı altında kendime bişiiler almaya niyetlendiğimi, dvdlerin bulunduğu bölümde olduğumda fark ettim. Birden aklıma, bu pazarı film izleyerek geçirmek geldi. (Aslında dvd standına sosyolojik araştırma yapmaya gittim. Bu fikir de araştırma sırasında geliverdi.)
Kendime 4 film seçtim. Narnia Günlükleri 1 ve 2, M.Ö.10.000 ve Mama Mia. (İlk üç filmin çocuk filmi olduğuna katılıyorum. Benim yaşım kaç ki, ne izlememi bekliyordunuz? )


Sonra bir başka tükkana! uğrayıp, kendime bir şişe içecek aldım. (Reklam olmasın diye yazmıyorum. Sakızını üretmeyi planladıklarımdan biri diyelim)

Cumartesi akşamı MÖ 10.000'i izledim. "İdare eder" hepsi o kadar.
Pazar sabahı, her Pazar olduğu gibi, kendimi uyumak için ikna etmek, uyuyamayıp kendi kendime söylenerek yataktan kalkmak, daha uyanmayan kargaları dürtüklemekle başladı.

Bu arada; balkonuma bir kumru ailesi yerleşti. Çekirdek aile bunlar. Ama pek gürültücüler. Şımarmasınlar diye şimdilik çaktırmadan yemek veriyorum. İzleyeceğim. Böylece yaz aylarında sivrisinek beslemek haricinde bir hayvanla ilk yakın ilişkimi de kurmuş oluyorum.
Neyse, Pazar sabahı bir süre kumruları izleyip, ekmek kırıntısından oluşan tayınlarını balkona serpiştirdikten sonra, hazır kimseler uyanmamışken Narnia günlükleri ile başladım. Arada kesintiler olsa da öğlene kadar bitti günlükler. Severim böyle fantastik şeyleri. Sanırım yaşadığım dünyadan pek memnun değilim. Bir yerlerde, bir dolabın arkasında, bir tavşan deliğinin içinde falan farklı bir dünya olsun istiyorum. (Bu hayalperestliğe de 81 “Ohe” gücünde dur demek istiyorum)


Akşam, Aslan Cimbom ve Bjk derbisi, ilk 45 dakika, ikinci 45 dakika, 90 dakika, 91 dakika vs. vs. programlar olacağından, ekranı büyük olan tv ile birbirimizi çok özleyeceğimizi biliyordum. Ne yaparsam maç saatine kadar yapmam gerekecekti. Ben de bir fincan (küçük fıçı, kova diye tanımlayan hane halkına inat, sadece fincan) kahve, içine aldığım o içecekten yarım şişe kadarcık ekleyip, filmi izlemeye başladım.

Filmin konusu basit. Babasını tanımadan büyüyen bir kız, düğününe yakın annesinin günlüğünü buluyor. Annesinin birlikte olduğu üç erkekten birinin babası olduğunu anlıyor, ama hangisi babası? Karar veremediği için, üçünü birden düğününe davet ediyor. Film Abba’nın müzikleri üzerine kurulu. Aslında sabun köpüğü tarzında ama hani bazı filmler vardır, insana enerji veren yaşama sevinci veren işte 'Mamma Mia!' tam olarak bu filmlerden. Kurgusu, atmosferi, şarkıları, enerjisi ve muhteşem oyuncuları ile bol keyif verici, aynı zamanda kalbi sıcacık saracak kadar romantizmi olan bir film. Meryl Streep her zamanki gibi göz kamaştırıcı.
Ama Pierce Brosnan sakın ola bir daha şarkı söylemesin. O gülümsesin ve baksın. Soyunmasın da. ( He he bu kısmı daha detaylı yazmıycam ama evet Pierce filmde soyunuyo:) )

Film bitti. (Belki filmin verdiği enerjiden belki de kahvenin içine damlattığım içecekten. Sebebini tam olarak ayırdedemiyorum, bilmek de istemiyorum.) Ben günün kalanında Dancing Queen’i söyleyerek yarı dans eder vaziyette dolaştım evin içinde. ( Ne var ? Meryl (1949 Doğumlu) dans edip şarkı söyleyince gıkınız çıkmıyo ama...)

Tavsiye ederim. Kesinlikle enerji verecek, keyifli zaman geçirtecek bir film.

''And the winner is Kayip Simurg''





11 yorum:

alpernatif dedi ki...

oscar simurga gitti mi :)

tüm yüzsüzlüğümle internetten indirdim,
halen de seyredemedim
brosnan beni çekmese de,abba ya çocukluğumuzdan borcumuz var ne de olsa
şarkılarıyla ekmek yedik :D

Goksu dedi ki...

Cok keyifli bir pazar olmus!Bu ara ben de boyle sirf filmlerden olusan bir gun gecirmek istiyorum ama bi sey segretmeye nedense sabrim yok bu ara!

Adsız dedi ki...

kırk keçi gücü he ????

hahaha

seni düşündüm evde seke seke şarkı eşliğinde..
süpersin.. dansing simurg..

ha.. bi de..
pirce soyunmasın baksın alaycı gülümsesin bence de..
meril şahane evet..

sen gibi..

=)

atalet..

kayipsimurg dedi ki...

ALPER:
E o kadar dans edip şarkı söyledik evin içinde. Bi oskarımız olsun artık demi ama :) Kazananı ben ilan ettim, kendimi ilan ettim, kendi kendime oscar verdim ne var ki bunda:)

DESERTWİND:
Hepimizin öyle zamanları oluyor. Siz şimdi yeni evinizin ve heyecanını yaşayın konuklarınızı ağırlayın filmler bi yere gitmiyo izlenir nasılsa:)

kumhavuzu dedi ki...

bigün yine evim olacak
ve ben pazar günü evde olup kafama göre takılacağım:)
süper 40 keçi gücünde Simurga,
Merile
Abbaya
sevgilerr:)

Adsız dedi ki...

Popülarite böle bişi olsa gerek gitmeden ,seyretmeden ,görmeden biliyosun ... :) tabi ne kadar sağlıklı tartışılır benn seyredimm etkilerini sonra yazarımm :)


Kadeh

kayipsimurg dedi ki...

ATALET:
Ben gibi hee ? Saol saol saol.
Evet yaa ben orman ahalisinden olduğumdan dans etmek bana pek uymuyo ama iki damla beyliiz bööle yapıyo işte beni. Alkol şişede durduğu gibi durmuyo ki :)

KUMHAVUZU:
Dilerim en kısa zamanda kavuşursun evine:) Dilediğin gibi takılırsın:)
+0 keçi evet. Az inatçı değilim kime çektiysem.

KADEH:
Bi an önce izle ufaklık çok eğlendim ben. Uzun süredir böyle eğlenmemiştim.

geçkalmadımki dedi ki...

Bayıldım bu yazıya..
o fimleri bulmalıyım.. bende kova büyüklüğünde kahve kupamı, içine damlatacağım bişeyi, cihazları ayarlayacağım..
sonra bana kalacağım günü bekleyip bir gün ben de o işi yapacağım.
Dancing Simurgum...
Gelecek o gün muhtemelen önümüzdeki hafta...
bi de kumrularla ilişkiler de pek güzel olmuş :))
Sevgiler...

Hera dedi ki...

simurgcuğum
müzikale gidemedim, dvd yi görüp sonra dedim ama belliki alınacak :)


narnia ve tüm fantastikler içiin ben de varım diyorummm :)
harry potter serisini okumuş biri olarak zeka hayal gücü birleşimi herr organizamaya yaş farketmez de diyorum :P

M.Ö 10.000 Bayram tatili sırasında izlediklerimden di, demek koltukta uyuya kalmamın etkisi absolute diilmiş :)

derbi ye ise hiiiç değinmeden tüyüyorum....

Adsız dedi ki...

Sen gel bu traflara, film değielim, fim yoralım, hatta beraber seyredelim. Çay yapalım, Ahmet mısır patlatsın, Umut yorumlarıyla bizi şaşırtsın, biz kıkırdayalım.
:)

mcathena dedi ki...

merhaba simurgum :))
ben hediyemi aldım gidiyorum:))
gerçi 1 taneymişi ama neyse...
sana mutlu seneler dilerken 2009 yeğenimi daha çok görmeyi temenni ediyorum:))
öpüldün kocaman
sevgiler sonsuz:))
g.g.g.g

 
bu blog "atalet"le yapıldı