Fotoğrafım
Istanbul, Türkiye
Hassas yürekler taşıyoruz. Camdan, çatlayan, buğulanan, kırılan.. Candan dost aramamız da bu yüzden. Camdan anlayan..

7 Şubat 2009 Cumartesi

yorumsuz

Psikologların yaptığı bir araştırmaya göre geniş çeneli kadınların partnerlerini aldatmada diğer hemcinslerine göre daha meyilli olduğu ortaya çıktı
Narin ve zarif bir çene yapısı olan Joanne Woodward'ın 50 yıldır Hollywood ikonlarından Paul Newman'la olan (ta ki Newman, Eylül'de ölene kadar) birlikteliği de bu teoriyi doğrular nitelikte.
Araştırma, yumuşak hatlı çeneye sahip kadınlara göre bu gruptaki kadınların, seksüel açıdan daha aktif olduğu ve bu nedenle de aldatmaya daha yakın olduğu tespit edildi.
Ancak uzun bir ilişki arayan erkeklere için geniş çeneli kadınların cazip olmadığı belirtilen araştırmada, bu tip kadınlarda testesteron hormonunun daha fazla bulunduğu dikkat çekti.
Hormonun ayrıca cinsel dürtüleri de ayaklandırdığını ifade eden psikologlar, ilginçtir ki, kendini seksi hissetmenin de geniş çeneli bir kadın olmakla doğru orantılı olduğunda hemfikir görünüyor.
KADINDA MASKULEN YÜZ 'ALDATICI'
ABD ve Kanada'nın dört üniversitesinden katılan araştırmacılar, bir grup genç kadına cinsel hikayelerini ve fantezilerini sordu. Ardından bu kadınların yine bir grup erkek tarafından 'hayat arkadaşı' olarak arzulanıp arzulanmadıkları oylanarak belirlendi.
Araştırmanın sonunda ortaya çıkan sonuçta erkeklerin maskulen özellikli kadınlardan 'uzun dönem ilişkileri' için sakındığını çünkü karşı cins tarafından 'boynuzlanmaktan' yani aldatılmaktan korktuğu saptandı.
Psikologlar, bu sonuçlara göre erkeklerin kadında aradıkları güven verici özelliklerin yüz hatlarına bakarak anladıklarını da ortaya koyarak maskulen yapıdaki kadınların güven vermekten uzak bir yapıya sahip olduklarını söylüyor.
TEORİ GERÇEKTEN DOĞRU MU?
Bu teorinin doğru olup olmadığını sorgulamak adına Hollywood'dan örnek vererek yola çıkılabilir. 47 yaşındaki aktris Meg Ryan, kendine sert bir ifade veren güçlü ve geniş çenesiyle feminenlikten uzak bir portre çiziyor.
Kendisi gibi oyuncu olan eşi Dennis Quaid'i bir başka aktör Russel Crowe'la aldatan Ryan'ın aksine, narin ve zarif bir çene yapısı olan Joanne Woodward'ın 50 yıldır Hollywood ikonlarından Paul Newman'la olan (ta ki Newman, Eylül'de ölene kadar) birlikteliği de bu teoriyi doğrular nitelikte.
-Gazeteport-

9 yorum:

uctemmuz dedi ki...

Hımmm...Erkeklerin çene yapıları hakkında bilgi yok ama yazıda. Yani onların çene yapısı ne olursa olsun böyle bir risk var demek mi bu?
Bi de Meg Ryan 47'mi olmuş? Hala çok şeker ama.

kayipsimurg dedi ki...

Üçümtemmuzum. onlar çene yapısına göre değil her durumda aldatma potansiyeline sahip dediğin gibi. Çalışma yapmaya gerek duymamışlardır bu yüzden:)

geçkalmadımki dedi ki...

Hmm güzel bilgiler..
bi de
napıyon :))

kayipsimurg dedi ki...

tam şu anda senin sayfanda eski yazılarını karıştırıyodum :)

Adsız dedi ki...

estetik çıktı..
bozuldu fizyonomi değerlendirmelerinin sonuçları..

meg rayın.. çeneyi törpülettirdi..
=)


bi de..
testosteron konusunda..

sk haklı çıktı desene
geçenlerde tutturmuştu bi arkadaşın sevgilisine..
olum önce testosteronuna baktır..yüksekse kesin aldatır bu kız seni diye..

o kadar çok sööledi ki gece iki de teste gideleri geldi..
kız da uydum akıl..
hehe baktıralım hem yüksekse.. mazeretim hazır olur dedi..
=D...
de geçenlerde ikiollü östrojen bakıyo..bu aldatma işlerine kadında demişlerdi..
bilimşeyleri..
testosteronla östrojen ters etki yapar..dı...
daha ne paradokslar çıkıcak bakalım...


atalet...

kayipsimurg dedi ki...

Östrojen testesteron anlamam ben en çok benim olmayan çenem yüzünden yarattığı belirsizliği sevdim :)

Ece dedi ki...

Tüh..Bu bilgiler çok önceden gelseydi, çeneme kemik eklettirirdim.Tüh..Neler kaçırdım kim bilir..

uctemmuz dedi ki...

Ha ha haaa...Ece seni seviyorummmmmmm.:)

geçkalmadımki dedi ki...

:)))) iyi geceler...

 
bu blog "atalet"le yapıldı