Fotoğrafım
Istanbul, Türkiye
Hassas yürekler taşıyoruz. Camdan, çatlayan, buğulanan, kırılan.. Candan dost aramamız da bu yüzden. Camdan anlayan..

4 Aralık 2008 Perşembe

Kuşların çinko damı gagalama sorunsalı


Ey Kari!! Peşinen itiraf edeyim ki başlığın konu ile ilgisi yok. Başlık ilgini çekip de geldiysen hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum bunu.

Hani belediyeler kömür falan dağıtıyorlar ya, aklıma takıldı şimdi. Bizde doğalgaz var. Bize de doğalgaz dağıtırlar mı?

Bu dağıtılan kömürlerin aslında sadece yardım ya da oy toplama meselesi olmadığını düşünüyorum bazen. Aklıma geliveriyor böyle komplo teorileri. (Ergenekon henüz bana konmadı, rahat olun, şimdilik okuyabilirsiniz yazılarımı. )

Bilirsiniz Osmanlıda dilencilik bir kurum haline gelmiştir.
Dilencilik yoluyla insanları çalışıp uğraş vermeden para kazanmaya alıştırırsınız. Sonra, bunlar hazır askerdirler. Gerek duyulduğunda bir safta yer almak için emrinizi beklerler.

İnsanları köleleştirmenin yolu biraz da ümmetçilikten geçer. (Diğer yolların baskı, medya gibi yollar ve medya yoluyla yapılan manipülasyonlar olduğunu belirtip geçiyorum şimdilik.)

Ümmetçilik ulusçuluk ve ulusalcılıktan farklıdır. Ümmet vatana sahip çıkmaz onun sahip çıktığı değerler farklıdır. Örneğin evini süpürür, ama çıkan çöpü kapının önüne atar. Çünkü ümmet için sokak ona ait değildir. Sadece ev ona aittir. Dışarıda ne olduğuyla ilgilenmez. Dolayısıyla dışarıda olanlarla da ilgilenmez. Bu nedenle vergisiyle devletin ne yaptığını da sorgulamaz mesela.
Devlet onun kapısına kömür yığıyorsa ve bir gün bir ulusa sesleniş programında birileri bir cihat ilan ederse? Zincir böyle bağlanırsa? Bağlansın. Önemli olan kapıya yığılan kömürlerdir.

Oysa ulusçuluk, ulusalcılık, ırka dayalı milliyetçilikten çok; bir ülkede yaşayan vatandaşların tamamını kapsayan bir akımdır. Dolayısıyla bir ülkenin bütününe sahip çıkmayı içerir.
Ülkenin bütününe sahip çıkanlar, her karış toprağın vatan toprağı olduğunu bilirler. Bir toz bulutu içerisinde gıdım gıdım satılmasını istemez. Vergilerini harcayanlardan hesap sorarlar. Bu yüzden midir bazı semtlerde kömürlerin dağıtılması bazılarında dağıtılmaması?

Hani dünkü konumuzdu ya soru sormak, doğru soruları sormak. Ben de bir soru sorayım istedim.

Sahi bize doğalgaz dağıtırlar mı dersiniz:)




8 yorum:

Adsız dedi ki...

HIMM eh hiç fena olmaz.
130 ytl 90 metre kara (ki benim popişden accık büyük oluyor) ortalama 20 derece geçen kasım ayı için sinir etti bu 130 ytl beni.

ben okurken her zaman ki gibi başka yerlere kaydım. ümmet dinsel manası ile senin yazıdaki anlamını karşılaştırınca kapının önündeki çöp yığınları beni rahatsız etti ne yazık ki.

günaydın ve sevgiler..

kadehçim sana da :)

Adsız dedi ki...

bize dağıtmıycakları kesin :) isteselerde dağıtamazlar yani :) hem doğalgaz dağıtsalar dahi sana vermiycekleri de kesinn :)

Geçen gün sosyal yardımlaşma vakfında çalışan bi arkadaşımın yanına uğradım dosyalar arasında kaybolmuş vazifette bakan beyimize istatistikler lazımmışda onları tek tek bilgisayara işliyor benim yaşadığım yerde bi avuç insan var ki burda geçim zor değildir herkesin iyi kötü bi evi bağı bahçesi vs vardır sobada illa kömür yanmasıda gerekmez hani herkesin bahçesinde ağacı mağacı vardır bulunur yani herbişi... ve gerçekten etrafta ihtiyaç sahibi varsa herkes yardımını eder elinden geleni yaparr...içses konu dağıtmadan söle ne söliyceksen diyor dürtüyor beni hemen geçiorum yardım olsun die elime bi kaç dosya aldım ve içinde gördüklerime inanamadım evi arabası olana verilen yeşilkarttan tutta yazın tatile gitsin die yapılan para yardımına kadar herbişi mevcuttt
hee unutmadan bide burası küçük yer yaa yerel seçimlerede az kaldı ya hani seçim hazırlıkları başladı adaylar tek tek ortaya çıkmaya başladı bununla ilgili babam geçen gün "insanın oyu parayla satılmaz dedi" valla baba sen nerde yaşıyon bilmiyom ama bu memlekette paraylada satın alınır kömürle odunlada satın alınır dedim içimden ...nie içimden çünkü büyükler varken babaya karşı gelmek olmaz dimi ... :)

Güzel bi günün olsun .. :)

uctemmuz dedi ki...

Bu kömür dağıtılması olayı korkunç.
Kime nasıl, ne şartlarla verildiğini bilmiyoruz. Hangi kaynaktan verildiğini de.
Doğalgazı verseler poşette mi verirler acaba? Düşüncesi bile beni gülümsetti. :)
Ayarımız çok kaçtı simurg, nereye dönsek şaşırıyoruz.
Ulus olmak için eğitim lazım bi defa. Bir de genlerle ve memlerle gelen farklı bir düzenin mirasını taşıyoruz.
Zor iş ya...
Öperim...:)

Hera dedi ki...

hııı soru yerinde ve zamanında gelince kuşlar da anlamlı oldu :)
şimdi sen bu yaratıcılıkla innovasyon (mor inek) ödülü alırsın simurgcuum :)buna müteakkip bende bir soru soruciim var mı blogları takip eden bir kurul hani ceza verip kapatılıyor ya, iyi işlerde ödülleniyor mu diye ???

öpüldünnn;)

kayipsimurg dedi ki...

HERA: Ben ödülün sadece mor olanını alsam da inek kısmısı kalsa..Yada ödülün adı innovasyon olarak kalsa mor ineki hiç karıştırmasak.. Hani kilo çağrışımları..
Cezalandıran da bi kurul yok ki. Diyarbakırdaki hukukcu var bi de Adananhoca.. İki kişi kuruldan sayılır mı?

ÜÇTEMMUZ:
Valla ben de sen yazınca fark ettim adamlar istese bile nasıl dağıtır ki doğakgazı hakkaten:)
Umarım fazla uzak olmaz eğitimin gerçek eğitim olduğu günler

ADSIZ:)
Aferin ufaklık ööreniyon büyüklerin yanında konuşmamayı. Bu büyümeye dair ilk adımların. Bir de kadın olmaya:) Zaten gözümüz kömürden çok kömür tozunu gözümüze atanlarda...

WHO: Aslında ümmetçiliğin farklı bir anlamı var demedim ben. Sadece açıkça demedim. Bi de simgesel anlattım sanıyodum. Hani Ev sadece kendinden olanlardır. Onlara dokunmaz hatta temizler de sokak herkestir hane halkından uzaktır. Onları kucaklamaz, tam aksi her temizlikte sokaktakiler karalanır falan gibi işte.. Ama diyememişim anlaşılan:)

Sevgiler Hepinize....

Adsız dedi ki...

simurg.. sana var hediyeleri..
sana zamlı doğalgaz verecekler..
o zamdan.. kömür dağıtacaklar..
bu kadar basit..

atalet

geçkalmadımki dedi ki...

tüm yazıyı sevdim, katıldım her satırda hı hı evvet, aynen öyle dedim.. son paragrafında da ayrıca etkilendim Simurgum..

Sevgiler sana...

kumhavuzu dedi ki...

o günleri görecekmiyiz biz??cihat diye seslenilenden bahsetmiyorum tabii...

yada az çok bilinçlendirmeye çalıştıklarımız bu yükün farkındalarmı?

 
bu blog "atalet"le yapıldı