Fotoğrafım
Istanbul, Türkiye
Hassas yürekler taşıyoruz. Camdan, çatlayan, buğulanan, kırılan.. Candan dost aramamız da bu yüzden. Camdan anlayan..

17 Eylül 2008 Çarşamba

Maksat muhabbet:)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

:) hadi olsun bakalımmm
Aklıma geldide ben epeydirr seni öpmüyorummm ayy dur kaçma öpcemmm :)Söz bak salyalarımı bırakmıycam yüzünü kızartmıycam... :)

Kadeh

Adsız dedi ki...

maksat şımarıklık..
o ppatya resmini çekerken hadi yere yatıyoruz da..
bi de vinzipleniyo muyuz da..
bööle odaklanabiliyoruz..
makro çekim deme..
onu biliyorum
sap kameradan kısa..
bi de altında göz ve gözün bulunduğu kafa..
=P
nası sığılıyo..

ya da kürekle papatya ve bir kısım toprak sökülüp..
yüksek bi yere konup..
ööle mi çekiliyo..
he??

valla dalga geçmiyorum..
varsa bi trik öğret..diye soruyorum

atalet

Adsız dedi ki...

Merhabaa kayıpsimurg

Bu yaşıma kadar adliyelik hiçbir sorunum olmadı şükür yinede benle ilgili değil ama içim yanarak sızlıyarak balıklamasına dalmam gereken bir sorun var:( Nerden başlıyacağımı bilmiyorum? Yardımcı olursanız, yol yordam gösterirseniz memnun olurum


alienfamey

Konu: 1993 yılında Bosnalılara karşı askere savaşa sürülmemek için üç çocuğunu ve eşini alıp Türkiyeye geliyorlar. Ellerindeki parayla daire kiralayıp bizim burada ikamet etmeye başlıyorlar Damir Dacic iki yaşlarında seneler birbirini kovalıyor Ağbey,Damir ve Küçükleri okula alınıyorlar. Damir geç anlayanlardan bir türlü okumayı çözemiyor annesine o tür çocuklar için özel okul oludğunu oraya kayd ettirmemiz gerektiğini söylüyoruz anne kabul etmiyor.Damir okul dışında kalıyor Damir geç gelişenlerden olmasının yanında hayvanları bilhassa köpekleri çok seviyor, arkadaş canlısı birkaçtane arkadaşla ve köpeklerle zaman geçiriyor. Bir gece polis eve baskın yapıyor Damiri evden alıp karakola götürüyorlar Gerekçe onun arkadaşının cep telefonu gasp edilmiş arkadaşı ağlarken polis neden ağladığını soruyor çocukta telefonun çalındığını söylüyor ve (tanıdık 23 yaşında) şahsın adını veriyor, polıis hemen yakalıyor ve o şahsın üstünde birde sustalı çıkıyor sorguda sustalının Damir'e ait olduğunu ve Damirin ona verdiğini söylüyor. Damir'i evden aldıklarında dedesinden kalma serçe parmağı büyüklüğünde bir çakı çıkıyor cebinden ona istinaden Damir'i sorguya alıyorlar (Gasp edenin ailesi polislere 50 milyar rüşvet veriyor) Damirin o olaylayla uzaktan yakından ilgisi sadece gaspçıla maduru tanıması Mahkeme görüldüğü zaman ailesini içeriye almamışlar çocuk etkilenmesin diye! ama 17 yaşındaki çocuğu Büyüklerin hapishanesine tutabiliyorlar!? Babası iki oğlunu alıp Karadağa gidiyor Türkiyeye geri dönemiyor sınırda giriş yasağı uyguluyorlar!? annesi ve burda doğan son kardeşleri burda:( Burda büyüyen çocuklar karadağda bunalıma giriyorlar Türkiye ye gelemek istiyorlar:( Damir ağır ceza mahkemsin de ne için yargılanacağını bilmeden büyükler hapishanesinde yatıyor... Avukat annesine pek umut yok ama 8 milyar lira para istiyor. Anne ev timizlik işlerine gidiyor kiramı versin? küçük çocuğuna ve kendisine gıda mı alsın yoksa hiç ilgilenmeyen avukata mı para yetiştirsin? Baba Türkiye ye geldiğinde haraç mezat kardağdaki vaiyetlerini satmış elde avuçta yok. Giden çocuklarda ana kuzusu ordaki ortam onlara çok yabancı bunalımlardalar...
Şimdi ben nerden nasıl başlıyacağım
Biliyorum ki o gasp olayında çocuk temiz çıktı. Çocuğu hapiste annelerine dedikleri şey Türkiyeye giriş yaptıklarında çocuklar annelerinin pasaportunda oldukları halde senin için giriş var ama çocuklar için giriş yok çocuk kaçak! sen fazla görünme (polisler)demişler! Herhangi bir olaya karışmayan saf ve geç öğrenen çocuk nasıl olurda 6 ay ağır ceza mahkemesinde (Hala mahkemeye çıkmadı) yargılanıyor? (gasp yapan kişi ye 1,5 sene hapis veriyorlar)
Bildiğim bir şey var Türkiyenin yüz karası bir olay bu! Hiç bir suçu olmadan nasıl hapiste tutarlar? hadii tutacaklar nasıl olurda çocuk hapishanesinde değil! Mahkemede mübaşir annesinin ve halasının girmasini engelliyor gerekçe çocuk etkilenir!? iyi de madem ki çocuk neden çocuk hapishanesinde değil?! onuncu ayın 7 sinde mahkemeye çıkarılacakmış?
annenin avukata verecek parası yok:( benimde yok:( ama bildiğim birşey çocuk masum, çocuk öyle bir yerde yatırılmayı hak etmiyor!
Ben nereden başlıyayım?
nereye baş vurayım?
Kuzen dayımın torunu olmuş olmasada bir minik iyi yürek gözümün önünde hemde vatanımda yok edilsin gözgöre göre dayanamam!
Türkiye gerçekten insan haklarında sınıfta kalacak:(
Eğer yazımı ilgilenip sonuna kadar okuduysan tşk ederim... her ne kadar karışık yazmış olsamda inşallah meramımı dillenebilmişimdir:(
eğer ilgelir bana yol gösterirsen çok ama çok büyük bir iyilik yapmış olursun (her ne kadar fudbolda rakip olsakta):)
tşk ederim
sevgiler

Adsız dedi ki...

adresim
alienfamey.blogcu.com
Sevgiyle

Adsız dedi ki...

ya sen niye yazmıyorsun artııııık!!!!
meşguliyetin bu kadarı fazla değil mi.
özledik yahu!!! ayıp değil ya!
huuuu..
kime diyorum.

Adsız dedi ki...

Ataletin konusu:
Bence o fotoğraf makinası o çiçeğin altına sığar. Hem fotoğrafı çeken kendisi sığmadan çekmiş bence. sadece makinayı sokuşturmuş ;)

Kunala dedi ki...

Merhaba önce

Sonra sayfa güncellenmeyeli hayli zaman olmuş ee hadi ... ;)

 
bu blog "atalet"le yapıldı